Hus & hem

Bygg ett passivhus själv

Passivhus: ett ord som har blivit en princip, en boendeform med innehåll som innebär framförallt en bra isolering.
Det talas mycket om passivhus men vad är det som karakteriserar detta? Jo, en hel del om man säger så: heltäckande isolering, lufttäthet i isoleringen, reducerade köldbryggor i konstruktionen, komplett utfyllning av isolering i hela konstruktionen och inte minst tjockare isolering.

Sjömarkenshus byggsystem uppfyller dessa krav och ett tecken på det är just erkännandet av deras kompetens, tilldelning av certifikaten ”Certifierad passivhusbyggare”. Ett tecken på att Sjömarkenshus har kompetens och kunskap att bygga energieffektiva och passiva hus, med en bra boendemiljö och hög kvalité i tillverkningen.

Att isoleringen är en central del när man pratar om passiva hus är ingen hemlighet, här lyckades Sjömarkenshus helt. Isoleringen kan gå upp till 490 mm i väggarna och upp till 570 mm i tak, vilket säkerställer en bra isolering, med samma byggteknik. Genom att isolera på det sättet minimerar man behovet av köpt energi och använder istället mycket utav energin som finns redan från t.ex. instrålad sol, elapparater, matlagning, mm.

En komplett isolering utan håligheter är möjligt genom användning av WarmFiber, en produkt som kommer från Sjömarkens Isolering AB och som består utav lösull som sprutas direkt i väggarna. Genom direkt insprutning i väggarna undviks spill och lagring på byggplatsen.

Åtgärder mot fuktskador och kalla golv

Vi på Svenska Fukt är den heltäckande leverantören av vattensäkra konstruktioner både inomhus och utomhus på fastigheter. Ska du installera golvvärme på ditt nya renoverade badrum och byta stammar? Vi fixar det åt dig till priser du inte förväntar dig och då från mycket proffsig och kunnig personal. Vi har helhetslösningen åt dig och du kan känna dig trygg att jobbet lämnas över till trygga händer med lång erfarenhet. Kika in på vår sajt där du kan läsa mer om våra tjänster vi erbjuder dig. Du tar enkelt kontakt med oss på ett kontaktformulär på vår sajt där du kan klicka fram vad du vill ha hjälp med. Skriv ner så mycket som möjligt och dina förfrågningar om ditt ärende. Du är varmt välkommen som kund hos oss på Svenska Fukt!

Dränering med Isodrän – Svenska Fukt

Bygg din egen sandlåda till barnen med Jabos byggsatser

Planerar du att göra sandlådor till våren till dina barn? På Jabo har vi olika sandlådor att välja mellan och du kommer vara trygg med att dina barn stannar och leker i sin sandlåda. Vi har en sandlåda i olika storlekar och med lock på, vilket är mycket smidigt då man undviker alla djur som springer dit och gör sina behov. Läs mer