Färgkodade arbetskläder för livsmedelsindustri

Ibland kan minimering av riskfaktorer innebära något så enkelt som att upprätthålla tydliga markörer för vad som ska vara var. Inom livsmedelsindustrin och i samband med all hantering av olika livsmedel är detta extra viktigt. Berendsen Workwears kollektion FoodSafety finns därför tillgänglig i olika uppsättningar med färgkodade plagg där till exempel röda partier i plaggen kan indikera en zonindelning som syftar till hantering av rått kött, medan arbetskläder med gröna partier kan syfta till hantering av grönsaker och rotfrukter, vidare kan man även tänka sig att blå förslagsvis kan betyda hantering av produkten, vad det nu må vara, i ett senare skede och tillagat stadie av processen.

Idén här är naturligtvis mycket enkel; genom zonindelning och markeringar av dessa genom färgkoder, kan man lättare undvika onödig potentiell kontaminering av produkter. Kollektionen FoodSafety från Berendsen Workwear är framtagen för att på alla sätt och vis effektivt minimera vanliga riskfaktorer inom livsmedelsindustri och hantering av livsmedel.

FoodSafety-kollektionen finns tillgänglig i ett brett spektrum av modeller, storlekar och passform. Kollektionen uppfyller naturligtvis samtliga krav för den etablerade standarden DIN-10524 som innebär arbetskläder för livsmedelsindustri och är tillverkade av material som också uppfyller rekommenderade livsmedelsstandarder.

Vid hantering av livsmedel är inget så viktigt som hygien och säkerhet. Arbetskläder för livsmedelsindustri hittar du på Berendsen.se.