Bygg ett passivhus själv

Passivhus: ett ord som har blivit en princip, en boendeform med innehåll som innebär framförallt en bra isolering.
Det talas mycket om passivhus men vad är det som karakteriserar detta? Jo, en hel del om man säger så: heltäckande isolering, lufttäthet i isoleringen, reducerade köldbryggor i konstruktionen, komplett utfyllning av isolering i hela konstruktionen och inte minst tjockare isolering.

Sjömarkenshus byggsystem uppfyller dessa krav och ett tecken på det är just erkännandet av deras kompetens, tilldelning av certifikaten ”Certifierad passivhusbyggare”. Ett tecken på att Sjömarkenshus har kompetens och kunskap att bygga energieffektiva och passiva hus, med en bra boendemiljö och hög kvalité i tillverkningen.

Att isoleringen är en central del när man pratar om passiva hus är ingen hemlighet, här lyckades Sjömarkenshus helt. Isoleringen kan gå upp till 490 mm i väggarna och upp till 570 mm i tak, vilket säkerställer en bra isolering, med samma byggteknik. Genom att isolera på det sättet minimerar man behovet av köpt energi och använder istället mycket utav energin som finns redan från t.ex. instrålad sol, elapparater, matlagning, mm.

En komplett isolering utan håligheter är möjligt genom användning av WarmFiber, en produkt som kommer från Sjömarkens Isolering AB och som består utav lösull som sprutas direkt i väggarna. Genom direkt insprutning i väggarna undviks spill och lagring på byggplatsen.